Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Alle handtassen in de webshop (alsook in het atelier na afspraak) zijn éénmalige en unieke uitvoeringen van een handtassenmodel. Het is dan ook niet mogelijk meer dan één exemplaar aan te kopen van éénzelfde handtas. Ook alle juwelen en andere accessoires worden maar eenmalig gemaakt. Wat u ziet in de webshop is wat er effectief verkrijgbaar is en waarvan er geen tweede exemplaar bestaat. Het zijn reeds gemaakte exemplaren, dus direct leverbaar.

Door het gebruik van verschillende soorten leder, kleuren en kleurencombinaties, patronen enz. is elk stuk dan ook een echte pièce-unique.

Indien u om welke reden dan ook twee identieke exemplaren wilt (bv. om cadeau te geven) neem dan contact met me op voor maatwerk.

De producten waar je zelf keuze van garen, leder en afwerking kan selecteren zijn producten op maat. Hiervoor rekenen we een levertijd van 3 à 4 weken. Indien mogelijk streven we naar een kortere levertermijn.

Ik wens je een aangenaam bezoek in de webwinkel!

U kan betalen met Bancontact, PayPal, Sofort en iDeal of u kunt betalen via bankoverschrijving.

• Indien u wenst te betalen via overschrijving:
– Gelieve het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE57 0689 0025 7835 met vermelding van het bestelnummer als betalingsreferentie.

– Het volledige bedrag dient binnen de 14 dagen op onze rekening te staan, zoniet vervalt uw bestelling.

Wij krijgen geen toegang tot jouw betalingsgegevens en slaan deze ook niet op.
Als u wenst te betalen met een cadeaubon zie volgende punt.

Bij aankoop van een cadeaubon via de webshop kiest u zelf het te besteden bedrag.

Cadeaubonnen kan u of naar uzelf, of rechtstreeks naar de ontvanger versturen. Hiervoor duidt u bij het afrekenen het vakje “Verzenden naar een ander adres?” aan en geeft u de gegevens van de ontvanger in.

Als u wenst te betalen met een ontvangen cadeaubon in de webshop kan u de code die vermeldt staat op de cadeaubon tijdens het afrekenen toevoegen in het vakje “Waardebon toepassen” waarna u uw winkelmandje kan updaten en verder kunt gaan in het betalingsproces.

Verzendingen binnen België zijn gratis voor een aankoop vanaf €100. Anders bedragen de verzendkosten €6,50.
Verzending naar Nederland kosten €10.
Indien u wenst dat uw pakje niet op uw thuisadres geleverd wordt maar in een afhaalpunt of pakjesautomaat van uw keuze gelieve dan te verifiëren welke van beide u verkiest en wat hiervan het adres is bij het vakje “Bestelnotities” voor het afronden en betalen van uw bestelling.
Voor alle andere verzendingen in de EU of daarbuiten neemt u best contact met me op.

Wanneer komt mijn bestelling toe?
Bestellingen en leveringen binnen België worden binnen de 1 tot 3 werkdagen, na order-ontvangst en betaling, verwerkt en verzonden. Vanaf het moment dat het pakket werd verzonden versturen we u hieromtrent een email met de track and trace code. Bestellingen worden NIET verzonden zonder track and trace. Er wordt steeds gestreefd naar een zo kort mogelijke leveringstermijn.

Je hebt in de webshop bij het afhandelen van je bestelling ook steeds de mogelijkheid om je bestelling op te halen in het atelier. Hiervoor mag je ons steeds een mailtje sturen met de voor jou passende dagen en uren. Indien ik niets van jou verneem neem ik zelf contact op.

Indien je een op maat artikel besteld geldt een levertermijn van 3 à 4 weken. Hierna nemen we contact met je op om een afspraak tot ophalen in te plannen indien je hiervoor koos bij het afrekenen.

Het leder dat ik gebruik is afkomstig van de beste leerlooierijen uit Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Ik kies de leersoorten voor hun kwaliteit, unieke touch, esthetiek en specifieke kenmerken, die voor mijn design belangrijk zijn.

Leer is een natuurlijk product, die door de tijd heen, een uniek patina zal aannemen. In het begin, kan je handtas er een beetje strak en stug uitzien, maar bij gebruik, zal deze zachter aanvoelen. Kwaliteitsleer ondergaat ook een natuurlijke kleurverandering en zo krijgt je handtas of accessoire een origineel patina en een eigen persoonlijkheid.

Wanneer je je handtas niet gebruikt, vul je ze best met zijdepapier om de vorm te behouden en bewaar je deze in een katoenen zak die je best ophangt. Een witte kussensloop of een kartonnen schoendoos zijn ook goede opbergplekken.

Hieronder vind je een aantal veel voorkomende problemen die kunnen optreden met een kwalitatieve, leren handtas evenals advies voor een langdurig gebruik.

• Donkere kledingstukken (vooral denim!) kunnen bij contact met je handtas, kleuroverdracht veroorzaken. Zorg er steeds voor dat je handtas niet in contact blijft met materialen die kleurvlekken kunnen veroorzaken, deze zijn moeilijk te verwijderen.

• Soms gebeurt het ook dat je nieuwe handtas, kleurvlekken veroorzaakt op lichtgekleurde kledingstukken (namelijk de schouderriem die regelmatig in contact komt met je kleren). Voer steeds een test uit, door je handtas met een zachte, schone en droge doek te boenen en zodat je kunt zien of er kleuroverdracht is.

• Leer is een natuurlijk en soepel materiaal, die bij overbelasting van de handtas, zal uitrekken. Hou hier rekening mee, want eens uitgerekt, krijgt je het niet meer in de oorspronkelijke vorm. Dit wordt door vochtige omstandigheden of wanneer de handtas nat is, nog verergert. Dit kan je voorkomen door redelijk te blijven met het gewicht dat je draagt.

• Zorg ervoor dat je leren handtas nooit te kort bij een warmtebron of in de zonnestralen staat, dit kan verkleuring veroorzaken. Bij langdurig blootstelling kan het leer uitdrogen, barsten of hard worden. Om dit te vermijden, verberg je beter je handtas in een katoenen zak.

• Nat leer kan stijf worden als het opdroogt, maar bij gebruik zal je handtas weer soepeler worden. Laat je handtas steeds langzaam op kamertemperatuur drogen of dep het zachtjes af met een droge, absorberende, pluisvrije doek en vermijd vooral wrijving, dit kan de kleur van het leer aantasten.

• Een van de beste manieren om je nieuwe handtas tegen vlekken te beschermen, is deze waterafstotend te maken. Probeer deze producten altijd eerst op een klein onopvallend stukje van je handtas. Spuit het impregneermiddel er niet in één keer op, maar kies voor een stapsgewijze applicatie. Breng eerst een eerste laag aan, en spuit na één uur opnieuw. Rond pas de volgende dag het proces af door een laatste beschermlaag aan te brengen. De opeenvolgende beschermingslagen zijn het meest efficiënt.

• Er bestaan een aantal zeer goede producten op de markt om je handtas te onderhouden, en deze soepel en mooi te houden. Probeer steeds het product op een klein, onopvallend gedeelte van de handtas, vooraleer je ze volledige met een propere doek inwrijft. 

Zilveren sieraden kunnen gaan verkleuren (oxideren) door onder andere de lucht, de zuurtegraad van uw huid, enz. Dit is een normaal proces, je kunt het ook niet echt tegenhouden. Hier lees je een aantal tips die helpen om je sieraden toch mooi en glanzend te houden:

Tip 1: Door het regelmatig gebruik van een speciaal poetsdoekje voorkom je het verkleuren en blijft het sieraad mooi glanzen. Deze poetsdoek kan ook in combinatie met een speciaal reinigingsbadje of crème gebruikt worden.      

Tip 2: Wanneer het sieraad niet gedragen wordt, stop het dan in een juwelendoosje of een goed donker en afsluitbaar zakje. 

Tip 3: Let op met chemicaliën! Geen enkel sieraad is hier tegen bestand. Denk bv. aan chloor, haarlak, ammoniak,… Doe de sieraden uit wanneer je met chemicaliën aan de slag gaat. Doe de sieraden ook uit wanneer je gaat slapen, douchen, poetsen,  zwemmen,.

Tip 4:  Sieraden zijn ook schoon te maken in een sopje van lauw water en een beetje vloeibaar afwasmiddel. Reinig hierin je sieraad met een zachte tandenborstel. En droog het vervolgens goed af. (Let wel op met edelstenen, parels,…)

Tip 5: Let op met cosmeticaproducten zoals make-up, haarlak, crèmes enz. ook dit vinden de sieraden niet fijn.

eder is een restproduct van de vleesindustrie en is daarom van bij de start al erg duurzaam. Indien het goed verzorgd wordt, kan het vele jaren mee.

Ik gebruik enkel leder dat plantaardig gelooid is. Plantaardig looien is een methode om de huid in een pure en natuurlijke manier te verwerken met behulp van schors, takken, bladeren of zelfs sommige vruchten zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. De werkwijze wordt gebruikt om de dierenhuid te stabiliseren en het resulterende leder te kunnen verwerken. Natuurlijk looien zorgt voor een levendige uitstraling van het leder.
Er bestaat ook chemisch gelooid leder, dit is leder waarbij in het looiproces chemische looistoffen ipv natuurlijke stoffen gebruikt worden. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van het chemisch looien, met name het looien met behulp van chroomzouten. Dit zorgt voor een sneller proces maar is schadelijk voor mens en milieu, hierdoor wens ik er geen gebruik van te maken.

Bovendien probeer ik alle snijrestjes te verwerken in nieuwe, kleine accessoires.

Wanneer er nog vragen zijn, hoor ik ze heel graag van u! Stuur me dan zeker een mailtje naar info@ateliernamae.be